Permohonan Jawatan Kosong Kastam 2018 Online

Permohonan Jawatan Kosong Kastam 2018 Online | Adakah anda sedang mencari kerja di sektor perkhidmatan awam? Berminat berkhidmat sebagai anggota Kastam Diraja Malaysia? Panduan buat anda yang ingin memohon jawatan kosong Kastam 2018 terkini. Menerusi makluman dari portal rasmi SPA, kini anda boleh membuat permohonan jawatan kosong Kastam 2018 secara online di laman web Suruhanjaya Perkhidmatan Awam (SPA). Kekosongan jawatan yang perlu diisi di Jabatan Kastam Diraja Malaysia adalah sebagai Penolong Penguasa Kastam Gred WK29.

Permohonan Jawatan Kosong Kastam 2018 Online

Untuk pemohon yang berminat, pelaksanaan urusan pengisian jawatan kosong di Jabatan Kastam Diraja Malaysia adalah melalui pendaftaran Borang SPA8i secara dalam talian (online) di portal rasmi SPA. Kekosongan jawatan yang ditawarkan untuk Penolong Penguasa Kastam WK29 adalah sebanyak 40 kekosongan dengan 80 simpanan.

Permohonan Jawatan Kosong Kastam 2018 Online

Berikut dikongsikan adalah maklumat penting berkaitan iklan jawatan kosong SPA terkini untuk permohonan jawatan kosong Kastam 2018 termasuk aplikasi online :

● Penolong Penguasa Kastam Gred WK29 (Jabatan Kastam Diraja Malaysia) : 40 kekosongan, 80 simpanan

● Deksripsi tugas, syarat kelayakan dan gaji : Penolong Penguasa Kastam Gred WK29

Borang Permohonan Jawatan Kosong Kastam 2018 Online

Permohonan jawatan kosong di Jabatan Kastam Diraja Malaysia boleh dibuat melalui portal SPA. Berikut adalah cara permohonan jawatan kosong pengambilan Kastam 2018 secara online ;

1. Permohonan perlu membuat pendaftaran pekerjaan dalam perkhidmatan awan SPA8i (Panduan permohonan boleh dirujuk di Permohonan SPA8i) atau terus layari ke laman web http://putra2.spa.gov.my/spa8new/login.jsp.

Nota Penting Permohonan Jawatan Kosong Kastam Diraja Malaysia 2018

1. Pendaftaran permohonan jawatan adalah sepanjang masa dan hanya diterima melalui online sahaja.

2. Tempoh sah laku pendaftaran calon dipendekkan daripada lima (5) tahun kepada satu (1) tahun.

3. Permohonan jawatan tanpa had dikurangkan daripada 15 jawatan sahaja.

4. Permohonan jawatan adalah terhad kepada dasar One Step Lower iaitu calon yang memiliki Ijazah hanya boleh memohon jawatan di peringkat Ijazah sahaja. Pemohon yang memiliki Ijazah dan Diploma/STPM/STAM hanya boleh memohon jawatan di peringkat Ijazah dan Diploma/STPM/STAM.

Iklan Jawatan Kosong Penolong Penguasa Kastam Gred WK29

Untuk maklumat lanjut berkaitan permohonan Penolong Penguasa Kastam WK29, sila rujuk kepada iklan di bawah ;

Permohonan Jawatan Kosong Kastam 2018 Online

BACA JUGA :

○ Jawatan Kosong Jabatan Imigresen Malaysia 2018 SPA

Selamat membuat Permohonan Jawatan Kosong Penolong Penguasa Kastam Gred WK29 di Jabatan Kastam Diraja Malaysia. Semoga anda berjaya menempatkan diri di Jabatan Kastam Diraja Malaysia.

Leave a Reply

%d